Porin taidelainaamo

Porin taidelainaamo perustettiin Porin Taiteilijaseuran, Porin kaupunginkirjaston sekä Satakunnan taidetoimikunnan yhteistyöllä.

Porin pääkirjaston kirjastotoimenjohtaja Asko Hursti tarjosi Porin taiteilijaseuralle kirjaston kahvilatilaa taidelainaamon perustamiseen. Läänintaiteilija aloitti taidelainaamohankkeen edistämisen tiiviissä yhteistyössä Porin taiteilijaseuran kanssa kesäkuussa 2012 ja taidelainaamon avajaisia juhlittiin 9.10.2012.

Taidelainaamon toiminnalla pyritään helpottamaan suuren yleisön taidehankintojen tekoa ja edistämään ammattitaiteilijoiden teosmyyntiä. Taidelainaamon toimintaa ylläpitää Porin taiteilijaseura. Porin taidelainaamoPorin pääkirjaston kahvila, Gallen-Kallelankatu, 28100 Pori.

Toiminta pähkinänkuoressa: Taidelainaamosta voi vuokrata tai ostaa taidetta. Vuokraamalla saa taidetta edullisesti kotiin, yritykseen tai yhteisöön haluamalleen ajalle. Jos teoksen haluaa lunastaa, maksetut vuokrat hyvitetään hinnasta. Teoksen voi myös ostaa kertaostona tai korottomalla osamaksulla. Kehystämättömät grafiikanvedokset ja piirrokset ovat vain myynnissä. Kuukausimaksu on 10 % teoksen kokonaishinnasta. Lainaajan maksettua teoksesta 10 kuukausierää siirtyy teoksen omistusoikeus hänelle.


Hankkeen ajankohta: 01.06.2012 - 31.12.2013