Ympäristötaidevaellus

Kurjenrahkan kansallispuisto, Varsinais-Suomi, syyskuun 1. viikonloppu 2013

Yhteistyössä: Ympäristötaideteosten tekoa ohjaava taiteilija, Tuula Nikulainen

 

KENELLE: Satakuntalaisille ja varsinaissuomalaisille taiteilijoille

Kurjenrahkan kansallispuisto on Varsinais-Suomen maakunnassa, Auran, Maskun, Mynämäen, Nousiaisten, Pöytyän, Ruskon ja Turun kunnissa sijaitseva kansallispuisto. Matkaa Turun keskustasta kansallispuistoon on noin 35 kilometriä. Puiston pinta-ala on 29 neliökilometriä, ja se on Varsinais-Suomen suurin suojeltu, luonnontilainen suoalue. Puiston läheisyydessä sijaitsee myös suovaltainen Vaskijärven luonnonpuisto.

TAVOITE:

Rentoudutaan ja verkostoidutaan. Antaudutaan luonnolle ja luomiselle. Yhdistetään taiteilijoiden TYKY -päivä taiteellisen toimintaan. Vahvistetaan siteitä ympäristöön ja luonnossa liikkumiseen. (Saadaan teoksia esille näyttelyn muodossa.)

TOTEUTUS:

Ympäristötaiteilija/taiteilijaryhmä ohjaa läänintaiteilijan kanssa tapahtuman satakuntalaisille ja varsinaissuomalaisille kuvataiteilijoille.

Harjoittelija organisoi kuljetukset ja ruuan. Menopaluukuljetukset toteutetaan busseilla Kankaanpää- Pori-Rauma- Kurjenrahka sekä Turku- Kurjenrahka. Mikäli osanottajia on vähän, kuljetaan alueelle autoilla.

Vaelluksen aikana tapahtumaan osallistuneet taiteilijat toteuttavat väliaikaisia ympäristötaideteoksia, jotka läänintaiteilija tallentaa valokuvin.