Animaation juhlaa Turussa

Nordic Recipe for Success -animaatioseminaari, Suomalainen animaatio 100 vuotta -näyttely ja animaationäytös Vimmassa liittyvät suomalaisen animaation vuoden 2014 merkkihetkiin: 100-vuotisjuhlavuoteen, jonka teemoja ovat kansainvälisyys ja koulutus sekä Turun AMK Taideakatemian animaatiolinjan 20-vuotisjuhlaan. Juhlavuoteen liittyen seminaarin tavoitteena on tehdä suomalainen animaatio ja sen tekijät tutuksi muiden pohjoismaiden animaatioalan ammattilaisten parissa. Lisäksi yleisölle avautuu ainutlaatuinen animaationäyttely suomalaisen animaation koko historiasta ja näytös, joka koostuu taidekatemian animaatiolinjalla valmistutuista tai alumnien toteuttamista lyhytanimaatiosta.

________

Nordic Recipe for Success -animaatioseminaari

30. – 31.10.2014, Logomo, Move1

www.turkuanimationseminar.com

Nordic Recipe for Success -seminaarin tavoitteena on edistää pohjoismaisten animaatioalan ammattilaisten verkottumista, osaamisen vaihtoa sekä konkreettisten kumppanuuksien ja yhteistyöprojektien syntymistä pohjoismaisten animaation tekijöiden, studioiden ja koulujen välille sekä esitellä suurelle yleisölle suomalaista animaatiota historiasta nykypäivään.

Pohjoismainen animaatio elää tällä hetkellä kultakauttaan sekä taiteellisella että kaupallisella puolella. Turun animaatioseminaari tuo yhteen pohjoismaalaisia animaationtekijöitä ja -tuottajia pohtimaan pohjoismaalaisen animaation vahvuuksia ja yhteistyön mahdollisuuksia animaatiotuotantojen ja koulutuksen saralla. Seminaariin puhujiksi on kutsuttu projekteissaan menestyneitä animaatio-ohjaajia, tuottajia, animaatiostudioiden ja -koulujen edustajia ja independent-tekijöitä kaikista pohjoismaista.

Seminaarin ohjelma koostuu puheenvuoroista, projektiesittelyistä, paneelikeskustelusta ja verkottumistilaisuuksista. Osallistujiksi odotetaan noin 120 kotimaista ja kansainvälistä animaatioalan vierasta. Näyttely ja näytökset ovat suunnattu seminaariosallistujien lisäksi laajalle yleisölle ja niiden tavoitteena on tutustuttaa turkulaisia suomalaiseen animaatioon.

Animaatioseminaarin kieli on englanti.

Järjestäjät

Turun AMK:n Taideakatemia/ Eija Saarinen, Elise Vanhanen
Taiteen edistämiskeskus/ Taru Anttila
Länsi-Suomen elokuvakomissio/ Terhi Väänänen
Turun Anikistit ry/ Antti Laakso
Osuuskunta Paperihattu/ Joni Männistö.

Seminaarin yhteistyökumppanina toimi myös suomalaisen animaation 100-vuotisjuhlavuotta koordinoiva suomalaisten animaatiotuottajien yhdistys Finnanimation ry.